Sunday, January 29, 2012

I say YES to the "My ..." series books.

    Mõned teist võibolla juba teavad, aga eelmine suvi otsustasin ma, et tahan läbi lugeda kõik "Minu...." seeria reisiraamatud. Alustasingi esimesena "Minu Ameerika I&II" lugemisest ja sellest ajast alates olen sõltuvuses. Siiamaani olen olnud nendega võrdlemisi järjekindel ja loetud raamatute list järjest täieneb. Mingisse pingejärjekorda ma neid ei paneks sest kui ma saaks, siis ma külastaks ise kõiki neid riike, aga kirjutajad on olnud väga erinevatel põhjustel nendes erinevates riikides ja see teeb ka raamatud kõik huvitavaks. Naljakas on muidugi see, et ma olen tihti mõelnud, et välismaal oleks lahe elada, aga olen neid raamatuid lugedes tihti pidanud endale tunnistama, et Eestis on ikka tegelikult täitsa hea. Ja isegi kui ma kavatsen kindlasti mingi hetk siit kasvõi väheseks ajaks ära kolida, siis võin rahumeelega siia alati tagasi tulla ja see teeb tuju heaks :)
     Igaljuhul tahaksin jagada teiega oma siiamaani 3 lemmikut, et kui kellelgi veel on soovi neid lugeda, siis kuna neid on tõsiselt palju, oleks valik äkki lihtsam. 

*Viimasena lõpetasin just "Minu Pariis" lugemise. Autor Urmas Väljaots kolib Pariisi, et minna seal moekooli. Mulle väga väga meeldis Pariisi raamat, see on alati olnud üks linn, kuhu olen tahtnud jõuda. Autor räägib seal ka palju moeteemadel, mis mulle isiklikult väga huvi pakuvad, nii et kellele ei ole nimed Karl Lagerfeld, Gucci ja Louis Vuitton võõrad, soovitan lugeda.




*"Minu Guatemala" - kuna see riik asub meie ontlikust Eestist väga kaugel ja kultuuri ja rahva ja riigi erinevused on väga suured, siis on see tõsiselt huvitav lugemine. Autor Kaja Kahu kolib Guatemalasse koos oma diplomaadist abikaasa, noorema lapse ja koeraga ja kirjeldab nende eluolu seal, olles seal nö rikkad inimesed vaeses riigis. Soovitan soojalt.







*"Minu Eesti I" - autor  ameeriklane Justin Petrone on väga humoorikalt toonud välja oma nägemised Eesti elust. Kuidas ta avastab siin elades sauna, kuidas ei suuda ta välismaalasena hinnata verivorsti jnejne. Väga lahe on lugeda välismaalase nägemust Eestist, sest paljud asjad mis meile on nii iseenesestmõistetavad on välismaalastele täielik müstika. Plaanin kindlasti ka "Minu Eesti 2" ette võtta :)





Siiamaani on mul juba loetud:Minu Ameerika I&II, Eesti, Pariis, Itaalia, Ibiza, London,  Hispaania, Bollywood. Ja tänu mu sünnipäevale ja suurepärastele sõpradele ootavad mind veel kapi peal nüüd "Minu Taani, Tai, Moldova & Argentiina". 
Ma ütlen JAH lugemisele!

Kris.


------------------
   There is a series of travel books that are published in Estonia. Different estonians have lived in different cities or countries and have now written books about them. There are a lot of them and they are really interesting because it`s always fun to learn and read about different countries and how their culture differences from ours etc.
   So a while ago I decided that by some time I want to read all of them :) I already started last summer and so far I have read "My Paris, Guatemala, Estonia, America, Italy, Spain, Bollywood, London, Ibiza". And because it was my birthday my friends also gave me "My Argentina, Tai, Denmark and Moldova"  so my list keeps getting longer.
I say YES to reading more books. :)

Kris.

4 comments:

  1. Sul on väga huvitav blogi, jätka fbi postitamist kui midagi uut tekitad siia, siis ei lähe meelest lugeda:D.
    Aga nõustun täiesti Eestis elamise koha pealt, olles praegu ainult 4 kuud Saksamaal olnud igatsen meeletult nt eesti toitu, eriti meie hapukoort:D.

    ReplyDelete
  2. Aitäh! Eks ma üritan olla võimalikult järjekindel jah selle asjaga ;)

    ReplyDelete
  3. Millal sa juba midagi uut kirjutad!!!

    ReplyDelete